Offerte ?

Vliegenbestrijding

Bij Italiaander BV. is veiligheid de hoogste prioriteit. Onze gecertificeerde werknemers zijn gespecialiseerd om uw ongedierte op de beste manier te bestrijden. Met onze 50 jaar ervaring zijn wij de beste ongediertebestrijders in regio Limburg. Heeft u last van ongedierte? Kunt u meteen bij ons terecht!
Mail Ons
Bel Ons

Soorten

Er bestaan ontzettend veel soorten vliegen. Iedere soort heeft weer zijn eigen leef en ontwikkelingswijze. Hieronder kunt U zien welke het meeste voorkomen:

Vleesvlieg

Een vleesvlieg kan de geur van vlees of vis kilometers ver waarnemen. Ze komt er haar eieren op leggen. Meestal duidt de aanwezigheid van vleesvliegen op een dood kadaver.
Volwassen vleesvliegen kunnen een maand oud worden. Ze zuigen met hun zuigslurf aan sappig vlees en suikers.Veel mensen vinden vleesvliegen vies, omdat ze van wonden en keutels naar voedsel vliegen. Vliegen brengen inderdaad ziektes over, maar niesbuien en ongewassen handen zijn viezer.
Er zijn veel soorten vleesvliegen, maar binnenshuis zien we er normaal slechts twee: de blauwe  vleesvlieg (Calliphora) en de iets kleinere groene vleesvlieg (Lucilia).

Klustervlieg

Zoals de naam al doet vermoeden, komen klustervliegen voor in grote groepen, cluster = verzameling, tros, groep.
Ze dragen de Latijnse naam: Pollenia rudis en hebben een lengte tot ongeveer 8 millimeter. Een volwassen klustervlieg vrouwtje legt haar eitjes op een beschermde en beschutte plek op de grond. Na zo’n 7 dagen komt er een larve uit, die in de grond op zoek gaat naar een regenworm en er vervolgens in kruipt.
De larve voedt zich door de regenworm van binnen uit op te eten. Op het moment dat de regenworm (bijna) dood gaat, verlaat de parasiet zijn gastheer en is het tijd voor hem om zich te gaan verpoppen. Uiteindelijk zal de made uitgroeien tot een klustervlieg die op zoek gaat naar bloemen om zich te voeden met nectar. Er kunnen zich per zomer, afhankelijk van de temperatuur, twee tot vier keer jonge klustervliegen ontwikkelen.
Klustervliegen houden niet van de kou en zoeken in het najaar een plek op waar het behaaglijk warm is en ze ongestoord kunnen overwinteren. Met duizenden tegelijk dringen de vliegjes via allerlei zeer kleine openingen de (spouw)muur binnen, waar ze vervolgens in grote groepen dicht opeen bij elkaar gaan zitten. Soms dringen ze nog verder onze woningen binnen met alle gevolgen van dien.
Wij gebruiken vele technieken en elke soort klus vergt een andere aanpak. Mocht u specifieke vragen hebben, bel ons dan gerust op telefoonnummer 045-5721398 of vul ons contact formulier in en wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.