Offerte ?

Houtaantasters

Bij Italiaander BV. is veiligheid de hoogste prioriteit. Onze gecertificeerde werknemers zijn gespecialiseerd om uw ongedierte op de beste manier te bestrijden. Met onze 50 jaar ervaring zijn wij de beste ongediertebestrijders in regio Limburg. Heeft u last van ongedierte? Kunt u meteen bij ons terecht!
Mail Ons
Bel Ons

Houtworm Soorten

Je kent vele verschillende soorten houtboorders onder andere de houtworm. Degene waar wij het over gaan hebben zijn de drooghoutboorders.
Hieronder zullen wij de meest voorkomende uitlichten.

Gewone Houtwormkever

De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af van een aantal factoren. De kevers leven alleen in kurkdroog hout, en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De uitvliegopening is 1 tot 2 millimeter.

Huisboktor

De boktor zelf leeft niet van hout en leeft bovendien maar twee weken. De larve echter is zeer vraatzuchtig en kan meer dan tien jaar oud worden voor de verpopping plaatsvindt. De hoeveelheid aangevreten hout is enorm, en de larven kunnen indien ze al te massaal voorkomen hele dakconstructies wegvreten. In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien. Ook kunstwerken, tuinhuisjes, kasten en andere houten voorwerpen worden aangevreten. Uitvliegopeningen zijn OVAAL en zijn ongeveer 5 mm x 8 mm groot.

Bonte Knaagkever

De bonte knaagkever heeft als larve een voorkeur voor eikenhout, maar wordt ook wel op andere loofhoutsoorten aangetroffen, slechts zelden in naaldhout. Maar ook levend eikenhout kan al aangetast zijn. De larve  kan maximaal 11 millimeter lang worden. In tegenstelling tot de ‘gewone’ houtwormen, die vooral het spinthout eten, eet deze knaagkever meestal het kernhout op. Daardoor is vaststelling lastiger, en de schade veel ingrijpender. De knaagkever kan echter ook wel het spinthout aantasten. De uitvlieggaatjes zijn ongeveer 2 tot 3,5 millimeter in doorsnede en hebben een kartelige rand.

Spinthoutkever

Spinthoutkevers leggen hun eitjes in hout. Uit deze eitjes komen kleine larven, die een witte, ietwat doorzichtige kleur hebben. De larven voeden zich met het hout, door tunnels te graven. Ze verzwakken hiermee de draagkracht van het hout. Dit is erg gevaarlijk als het gaat om dragende constructies in uw woning. Als ze groot genoeg zijn maken ze een uitvliegopening in het hout. Deze openingen herkent u aan kleine ronde gaatjes in het hout.
Wij gebruiken vele technieken en elke soort klus vergt een andere aanpak. Mocht u specifieke vragen hebben, bel ons dan gerust op telefoonnummer 045-5721398 of vul ons contact formulier in en wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op.