Houtaantasters
Bij Italiaander BV. is veiligheid de hoogste prioriteit. Onze gecertificeerde werknemers zijn gespecialiseerd om uw ongedierte op de beste manier te bestrijden. Met onze 50 jaar ervaring zijn wij de beste ongediertebestrijders in regio Limburg. Heeft u last van ongedierte? Kunt u meteen bij ons terecht!
Houtworm Soorten
Je kent vele verschillende soorten houtboorders onder andere de houtworm. Degene waar wij het over gaan hebben zijn de drooghoutboorders.
Hieronder zullen wij de meest voorkomende uitlichten.
Gewone Houtwormkever
De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af van een aantal factoren. De kevers leven alleen in kurkdroog hout, en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De uitvliegopening is 1 tot 2 millimeter.


Huisboktor
De boktor zelf leeft niet van hout en leeft bovendien maar twee weken. De larve echter is zeer vraatzuchtig en kan meer dan tien jaar oud worden voor de verpopping plaatsvindt. De hoeveelheid aangevreten hout is enorm, en de larven kunnen indien ze al te massaal voorkomen hele dakconstructies wegvreten. In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien. Ook kunstwerken, tuinhuisjes, kasten en andere houten voorwerpen worden aangevreten. Uitvliegopeningen zijn OVAAL en zijn ongeveer 5 mm x 8 mm groot.
Bonte Knaagkever
De bonte knaagkever heeft als larve een voorkeur voor eikenhout, maar wordt ook wel op andere loofhoutsoorten aangetroffen, slechts zelden in naaldhout. Maar ook levend eikenhout kan al aangetast zijn. De larve kan maximaal 11 millimeter lang worden. In tegenstelling tot de ‘gewone’ houtwormen, die vooral het spinthout eten, eet deze knaagkever meestal het kernhout op. Daardoor is vaststelling lastiger, en de schade veel ingrijpender. De knaagkever kan echter ook wel het spinthout aantasten. De uitvlieggaatjes zijn ongeveer 2 tot 3,5 millimeter in doorsnede en hebben een kartelige rand.

